Handleiding Cultuurhistorische Atlas

Schermpresentatie

Links boven in het scherm vindt u diverse knoppen waarmee achterliggende informatie over de kaart kan worden opgeroepen:

Atlas symbolen

 Legenda
In de legenda ziet u de kaartlagen die op de kaart getoond worden, en hun symbolen.


 Kaartlagen
Dit geeft een lijst te zien van de lagen in de kaart. Schakel het selectievakje links van de naam uit om de laag te verbergen. Schakel het selectievakje links van de naam in om de laag weer te geven. 

 Overzichtskaart
Als u op een bepaald object hebt ingezoomd kan het handig zijn om even op de Overzichtskaart te kunnen zien waar dit object zich ongeveer bevindt.

 Meten
Hier kunt u voor een object de oppervlakte, lengte of kaart-coördinaten (afhankelijk van de aard van het object) ophalen. 
Klik op het symbool Meten (schuinstaande lat) dan krijgt u rechts een kolom in beeld met drie symbolen Oppervlakte, afstand en locatie. Klik op locatie en daarna op het pand waar het om gaat, dan krijg je hiervan de coördinaten in beeld. Op die manier  kunt u de goede coördinaten doorgeven.


Wat is er in de Atlas te vinden?

Klik op een locatie in de kaart en er verschijnt een informatieveld over het object. Er kunnen meerdere objecten op één plek liggen. 

Phoenix 1

Als het informatieveld te klein is om alle informatie te tonen kunt u met het pijltje rechtsonderin omlaag bladeren.

Phoenix 2
Daar zullen ook vaak een of meerdere foto's verschijnen. Door op de foto te klikken verschijnt de foto in het originele formaat.

Met de pijltjes in de bovenste zwarte balk van het informatieveld bladert u van het ene naar het andere veld. De gebiedsomschrijvingen zijn vaak wat uitgebreider. In dat geval kunt u in de bovenste balk het informatieveld maximaliseren.

Phoenix 3

 

 

 Het project 'Cultuurhistorische atlas Duin-en Bollenstreek' is een initiatief van: CHG Logo Foot3